top of page

Foto týdne č. 2: Kvasící Dornfelder aneb Jin a Jang.

F O T O T Ý D N E :


Dnešní foto týdne zachycuje loňský kvasící Dornfelder, který se trochu sám a trochu s pomocí mestůvky vytvaroval do obrazce Jing Jang.

Koncept Jin - Jang nám říká, že ve světě jsou vždy nějaké doplňující se síly. Že dobré nikdy neexistuje bez špatného. Že dobro bychom nikdy nepoznali, pokud bychom se nesetkali s něčím zlým nebo špatným.

Tak je to i u nás. Jsou dny, kdy se od rána s**e snad úplně všechno, na traktoru se urve klínový řemen nebo praskne pneumatika na vozíku s plnou fúrou hroznů. Nebo když znovu hrkne bláto do skoro vyčištěného sklepa. Člověk si v těch chvílích říká, že by se na všechno nejradši vykašlal, prodal vinohrady, zapálil sklep a po nás potopa.


Ale pak jsou dny, kdy je dobře. Když víme, že jsme zvládli vinobraní, hrozny jsou pod střechou a my děláme to, co umíme nejlépe, aby se k Vám dostalo co nejlepší víno v co nejlepší kondici. Když víme, že se něco podařilo podle plánu, když si Vy u nás objednáte víno a napíšete, že dorazilo v pořádku a že Vám chutnalo. Tohle jsou chvíle, které nám rozzáří den a díky kterým máme sílu a motivaci pokračovat dál v tom, co děláme. Víte, bez Vás, našich zákazníků by to celé vůbec nemělo smysl. Jsme moc rádi, když Vám můžeme naším vínem dělat radost a zpříjemnit večer.


Díky, že jste naším světlým bodem v okolní temnotě. Moc, moc si toho vážíme.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page