top of page

Foto týdne č. 1: Babočka admirál

F O T O T Ý D N E :

Milí přátelé,

napadlo mě dávat sem každou neděli nějaké tématické "Foto týdne", které by nějakým způsobem vyjadřovalo to, co děláme, nebo co se během týdne u nás stalo.

Začneme pěkně zlehka: Na obrázku je babočka admirál, kterou se mi podařilo vyfotit loni při vinobraní v našem Veltlínu u rybníka.


Vždycky, když vidím ve vinohradě motýlka, vytáhnu opatrně mobil (nebo foťák, když ho mám náhodou u sebe) a "nenápadně" se snažím pronásledovat, dokud si někde nesedne, abych ho mohla vyfotit. Miluju, když je jich ve vinohradě hodně a je tam živo. Když tam bzučí včelky, létají motýli a čmeláci, voní heřmánek a na zemi jsou stopy od srnek (což nemá rád taťka Dalibor, že :-).


Strašně ráda venku pozoruju, co všechno příroda umí. Od jarního pučení prvních zelených listů, přes kvetení všemožných bylinek, až po konstrukci těla kolem letící vážky nebo čmeláka. Trávím hromadu času pozorováním mraků a představuju si, kam asi letí a co všechno "vidí" ze své výšky. Příroda je pro mě něčím naprosto dokonalým.

Je to pro mě důkaz toho, že i když se o ten vinohrad staráme my, lidé, pořád tam má hlavní slovo příroda. A myslím, že to je jeden z nejdůležitějších úkolů zemědělce - starat se o krajinu. O naše místo tady na Zemi, kde žijeme a budeme žít dál. Mo.

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page